Diensten

stellwerk is een betrouwbare partner in de ondersteuning van (grensoverschrijdende) projecten voor overheden en kleine en grote bedrijven, wanneer deze zelf te weinig kennis en/of personeel in huis hebben om economische structuurverbetering door te voeren op de lange termijn. Denk hierbij aan een strategisch ontwikkeld plan, aanvragen voor subsidies of een genuanceerde lobby. stellwerk verzorgt uw gehele projectmanagement of onderdelen daarvan op maat.

Contacten leggen, mensen verbinden

Op zoek naar geschikte samenwerkingspartners binnen of buiten de landsgrenzen, maar wordt u teruggefloten door verschillen in bevoegdheden, besluitvormingstrajecten, financieringsstructuren en managementculturen en door taalbarrières? 
Uw consultant stellwerk verbindt u met de juiste contactpersonen en verzorgt – indien gewenst –een goed verloop tijdens de eerste gesprekken.

Lobby

Gouden ideeën halen vaak de eindstreep niet en kwaliteitsonderzoeksrapporten eindigen vaker wel dan niet in een bureaulade. stellwerk neemt uw lobby werkzaamheden uit handen en voert informele en formele gesprekken met besluitvormers. Hierbij zet stellwerk een scala aan middelen in om te kijken wat het meest efficiënt is in uw project. In overleg wordt publiciteit als middel ingezet of blijft uw project juist op de achtergrond. Met stellwerk als uw consultant wordt de lobby een eitje en worden de subsidies een vanzelfsprekendheid.

Subsidies

Grensoverschrijdende projecten brengen meestal een hoger kostenplaatje met zich mee dan andere projecten, maar ook reguliere projecten kunnen behoeftig zijn aan subsidies. stellwerk weet waar en wanneer subsidies aan te vragen zijn en met welke spelregels strategisch gewerkt dient te worden. De partners achter stellwerk hebben veel ervaring met het indienen van aanvragen voor subsidies bij het Rijk en de Europese Unie.

Communicatie en layout

stellwerk voorziet u in professionele gesproken en geschreven communicatie in het contact naar uw partners, bedrijven en andere (grensoverschrijdende) contactpersonen. Uiteraard verzorgt stellwerk strategisch een heldere lay-out bij de presentatie voor uw lobby concepten, zodat u een consistente communicatie rondom een project kunt doorvoeren.

Eventorganisatie en moderatie

Van transnationale subsidieprojecten tot lokale samenwerkingen; acceptatie en bekendheid in de buitenwereld – en daarmee het succes van een project – hangen af van events en conferenties rondom uw project. Uw consultant stellwerk bedenkt en organiseert voor, tijdens en na uw project alle relevante bijeenkomsten, van een feestelijke opening of strategisch geplande beurspresentatie tot een grote afsluitingsconferentie. Daarnaast is stellwerk in te schakelen als moderator tijdens conferenties en workshops, waarbij gesprekken in de gewenste richting kunnen worden geleid.

Compleet projectmanagement

Van de eerste ideeën en aanvragen voor subsidies tot aan de puntjes op de i tijdens de realisatie; stellwerk is uw consultant in conceptontwikkeling en projectcoördinatie bij (grensoverschrijdende) projecten die een stevige bodem kunnen gebruiken. Samen met u zet stellwerk strategisch alle stappen die nodig zijn om van een goed idee een overtuigend en succesvol project te maken. Het projectmanagement van stellwerk bevat alle hierboven genoemde onderdelen, die elk ook los aan te vragen zijn.